25 септември, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

Политика

thumbnail-alt
11 август, 2021

Граѓаните кои не се вакцинирани против коронавирусот во Германија ќе мора зачестено да се тестираат, но државата повеќе нема да им го плаќа тоа. Тие нема да можат да влегуваат в...

Повеќе

Анализа

Свет

Економија

Интервју

Животен стил

thumbnail-alt
14 август, 2021

Скопје, 14 август 2021 (МИА) – Откако грчката фирма „Актор“ заврши со изведбата на делницата Демир Капија – Смоквица и изградбата на тунелите, зад себе остави најразличен неразг...

Повеќе
thumbnail-alt
11 август, 2021

Податоците од истражувачките летови низ облаци од чад покажуваат дека малите честички влијаат врз формирањето на капки во облаците. Чадот од пожарите во западниот дел на Соедине...

Повеќе
thumbnail-alt
11 август, 2021

Експериментите сугерираат дека жабите користат внатрешни протеини за да ги впијат сопствените токсини. Отровните жабите ги заситуваат нивните тела со смртоносни токсини за да ги...

Повеќе

Би можело да ве интересира