25 септември, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

thumbnail-alt
6 август, 2021

Вака асфалтираат улица во Охрид. Ги мрзело да ги мрднат керамидите потпрени до ѕидот, и ги заобиколите, но плус сликале да се знае какви шупелки се, и охридскиот градоначалник ј...

Повеќе
thumbnail-alt
18 јули, 2021

Генијален предлог на струмичанецот Костадин Кречев! Новиот кружен тек во Струмица да биде туристичка атракција како Кривата кула во Пиза!      

Повеќе
thumbnail-alt
5 јули, 2021

Дека бетонирањето е грешка видовме.И бетонирањето и кршењето на бетонот чини пари и за работна рака и за материјал. Кој е казнет за грешката? Кој ќе ја надокнади штетата? Edit: ...

Повеќе
thumbnail-alt
1 јули, 2021

Перо Сарџоски, визионер и водач на регионалниот центар за англиски јазик и мултимедија – Pegasus ELS е еден од најдобрите македонски менаџери во областа на образованието з...

Повеќе
thumbnail-alt
30 јуни, 2021

Дали португалскиот е шпански или германскиот е австриски или австрискиот е германски или српскиот хрватски, можеби црногорскиот е српски јазик или кумановскиот дијалект потекнув...

Повеќе
thumbnail-alt
30 јуни, 2021

Не заебавај! ќе напише Борис Дамовски.

Повеќе
thumbnail-alt
21 јуни, 2021

Т. н. делта варијанта на SARS-CoV-2 стана доминантна во >96% во Велика Британија, Русија, Португалија, а рапидно расте и во Америка каде за една недела, бројката отиде од 10 ...

Повеќе
thumbnail-alt
13 јуни, 2021

Илија Димовски не потсетува на проблемите кои зад себе ги остава локалната власт на СДСМ: долгови, заборавени граѓани, кафански сметки и лаги на СДСМ. СДСМ се фали дека платиле ...

Повеќе
thumbnail-alt
12 јуни, 2021

На трибината на СДСМ има повеќе луѓе од на Мицко сите протестирачи заедно собрани од цела недела.  – напиша на Твитер @gloriafreedoom Дали опозицијата треба да се угледа н...

Повеќе
thumbnail-alt
10 јуни, 2021

Жанета Трајковска, комуниколог, медиумски аналитичар и граѓанска активистка, денеска силно го нападна градоначалникот на општина Центар и СДС за ненајавената сеча на дрвја на ул...

Повеќе