25 септември, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

thumbnail-alt
11 август, 2021

Значајната проценка вели дека стакленичките гасови недвосмислено водат екстремни временски услови – но дека нациите се уште можат да ги спречат најлошите влијанија. Постој...

Повеќе
thumbnail-alt
27 јули, 2021

дна нова студија објавена во британското медицинско списание EClinicalMedecine покажува значителен пад на коефициентот на интелигенција за оние кои се опоравуваат од Ковид-19, д...

Повеќе
thumbnail-alt
21 јули, 2021

Пастрмката ужива во вода што содржи метамфетамин – дали ова може да доведе до тоа да лутаат околу канализационите цевки? Околу 269 милиони луѓе ширум светот користат дроги...

Повеќе
thumbnail-alt
20 јули, 2021

Експертите сметаат дека единствената валута ќе се зајакне во однос на американскиот долар во втората половина на годината, но некои фактори може да не го дозволат предвиденото з...

Повеќе
thumbnail-alt
18 јули, 2021

Итно е потребна ефикасна и обврзувачка акција за да се заштитат милиони деца, адолесценти и идните мајки ширум светот чие здравје е загрозено од неформалната обработка на фрлени...

Повеќе
thumbnail-alt
17 јули, 2021

Скопје, 17 јули 2021 (МИА) – Илјадници информации со само едно пребарување, дел од нив дезинформации, дел лажни вести, сите на штета на консументите. Дигитална ера, виртуелен св...

Повеќе
thumbnail-alt
16 јули, 2021

Преносот на терористите од Сирија и Либија до Авганистан, мисија за која што е потребна експертска и доверлива страна што ќе може да ја заврши оваа задача преку аеродромот на Кабул

Повеќе
thumbnail-alt
15 јули, 2021

Студиите од реалниот свет покажуваат дека Фајзер и Астра Зенека сè уште нудат силна заштита од тешки облици на болеста. Бидејќи зголемените инфекции со коронавирусот принудуваат...

Повеќе
thumbnail-alt
14 јули, 2021

Истражувањата врз птици сугерираат дека кога едниот партнер зборува, мозокот на другиот партнер е инхибиран да го прекине соговорникот. Основна карактеристика на вокалната комун...

Повеќе
thumbnail-alt
13 јули, 2021

Скопје, 13 јули 2021 (МИА) – Државниот завод за ревизија (ДЗР) информира дека утврдил недоволно уредена законска регулатива за видот на набавки во време на вонредна/кризна состо...

Повеќе