25 септември, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

Економија

thumbnail-alt
3 август, 2021

Јавниот долг на Македонија добива димензии кои се застрашувачки . Ова е коментар на универзитетскиот професор Никола Поповски за Алсат ТВ кој смета дека доколку продолжиме со ов...

Повеќе
thumbnail-alt
24 јули, 2021

Неапол, 24 јули 2021 (МИА) – Министрите од Г-20 одговорни за климата, енергетиката и животната средина на состанокот во Неапол не успеаа да се договорат за поамбициозни цели во ...

Повеќе
thumbnail-alt
22 јули, 2021

Со порастот на дигиталните валути, неизбежно се очекуваше тие да го привлечат вниманието на владите. Не само во регулаторна смисла, туку и во смисла на нивна упор...

Повеќе
thumbnail-alt
20 јули, 2021

Експертите сметаат дека единствената валута ќе се зајакне во однос на американскиот долар во втората половина на годината, но некои фактори може да не го дозволат предвиденото з...

Повеќе
thumbnail-alt
19 јули, 2021

Дубаи, 18 јули 2021 (МИА) – Членките  на Организацијата на земјите производители на нафта (ОПЕК) и нивните сојузници, предводени од Русија (ОПЕК плус), денеска се согл...

Повеќе
thumbnail-alt
14 јули, 2021

Скопје, 14 јули 2021 (МИА) – Поставеноста на монетарната политика е соодветна на макроекономските услови, движењата кај основните макроекономски параметри засега се во рамките н...

Повеќе
thumbnail-alt
8 јули, 2021

Најпродаваниот автор со неговата книга ,,Размислување, брзо и бавно‘‘ во ова интервју зборува за надминување на когнитивните пристрасности и грешки што можат да влијаат на донес...

Повеќе
thumbnail-alt
4 јули, 2021

Белград, 4 јули 2021 (МИА) – Jавното претпријатие „Србијагас“ и унгарската компанија ФГСЗ на границата со Унгарија денеска го поврзаа гасоводот Балкански поток, преку кој во идн...

Повеќе
thumbnail-alt
30 јуни, 2021

Париз, 30 јуни 2021 (МИА) – Падот на туризмот во целиот свет поради пандемијата со Ковид-19 може да доведе до загуби од над 4.000 милијарди американски долари во светскиот ...

Повеќе
thumbnail-alt
29 јуни, 2021

„Седиме на темпирана бoмба“ овие зборови накратко го опишуваат извештајот на најголемата германска банка, Дојче Банк која во својот последен извештај го анализира импактот кој ќ...

Повеќе