25 септември, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

Избор на уредникот

thumbnail-alt
13 август, 2021

Анкара планира да ги искористи предностите на авганистанските бегалци, преку нив, да ја наметне својата улога во Централна Азија, каде што републиките со турско потекло, кои гра...

Повеќе
thumbnail-alt
3 август, 2021

Локалните избори се наближуваат. Прашањето кое ги интересира сите е кој ќе победи. Ова е прашање од областа на политички маркетинг и избори за кое имам експертиза. Како професор...

Повеќе
thumbnail-alt
1 август, 2021

Во ерата на идентитетската политика, родово неутралниот јазик е насекаде. Термините како „родител кој раѓа“ и „лице кое крвари“ се замена за зборовите „мајка“ и „жена“. Во нагон...

Повеќе
thumbnail-alt
29 јули, 2021

Тој морски сунѓер што ви виси во тушот може да може да ја открие својата еволутивна лоза пред скоро милијарда години, според фосили што можат да бидат најстарите примери за живо...

Повеќе
thumbnail-alt
29 јули, 2021

Белград се разидува со надворешната политика на ЕУ со тоа што е една од првите европски земји кои  ги надградија своите односи со Дамаск на амбасадорско ниво. Сирискиот претседа...

Повеќе
thumbnail-alt
28 јули, 2021

Живееме во чудни и тешки времиња. Времиња за кои немислевме дека ќе дојдат. Но наместо најавениот живот ни дојдоа овие мачни денови. Денес е најтешко да си Македонец во последни...

Повеќе
thumbnail-alt
27 јули, 2021

Во минатото истражување дадовме увид во симулации на резултати за големите и малите партии ако Македонија користи пропорционални изборни модели во една област и тоа моделите со ...

Повеќе
thumbnail-alt
24 јули, 2021

Патот на Рула Калаф кон врвот на Фејненшал тајмс (ФТ) нè води низ  епицентарот на финансиското известување, Лондон, туку преку Блискиот исток. Таа е родена во Бејрут во 1965 год...

Повеќе
thumbnail-alt
23 јули, 2021

На Европа не и е пријатно да застане на американската страна против Кина, бидејќи економските и трговските врски со Пекинг изгледаат големи и ветувачки ...

Повеќе