18 октомври, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

Избор на уредникот

thumbnail-alt
22 јули, 2021

Пред точно 300 години, во 1721 година, Бенџамин Франклин и неговите колеги американски колонисти се соочија со смртоносна епидемија на сипаници. Нивните различни реакции сочинув...

Повеќе
thumbnail-alt
22 јули, 2021

Иако можеби не се согласуваме во потполност со нејзините визии, ставови или залагања сепак одлучивме денес да го споделиме интервјуто на Надја Толоконикова од познатите Пуси Рај...

Повеќе
thumbnail-alt
22 јули, 2021

Дејвид Фрост пред Домот на лордовите на Велика Британија изјави дека може да се оправда преиспитувањето на договорите за Брегзит, но сега не е време за тоа.   ЛОНДОН –...

Повеќе
thumbnail-alt
22 јули, 2021

Со порастот на дигиталните валути, неизбежно се очекуваше тие да го привлечат вниманието на владите. Не само во регулаторна смисла, туку и во смисла на нивна упор...

Повеќе
thumbnail-alt
21 јули, 2021

Оваа година Брегалница претставува вистинско откритие за мене. Вообичаено сум сконцентриран на Охридско-Преспанскиот регион, али ова година некако повеќе внимание обрнав на горн...

Повеќе
thumbnail-alt
20 јули, 2021

Секоја либерална демократија, односно влада, има неколку основни цели кои треба да ги постигне. Број еден, зачувување на територијалниот и индивидуалниот интегритет на државата ...

Повеќе
thumbnail-alt
18 јули, 2021

Иако во светот веќе одамна темите како сексуално образование, родово неутрален јазик и останати постлиберални идеи се топ тема во политичкиот дискурс и се повеќе земаат замав со...

Повеќе
thumbnail-alt
17 јули, 2021

Постои една интернационална фраза “from hero to zero“ (од херој до нула) која веројатно е инспирирана од животниот тек на одредени личности кои своевремено го достигнале зенитот...

Повеќе
thumbnail-alt
16 јули, 2021

Преносот на терористите од Сирија и Либија до Авганистан, мисија за која што е потребна експертска и доверлива страна што ќе може да ја заврши оваа задача преку аеродромот на Кабул

Повеќе
thumbnail-alt
15 јули, 2021

Полски суд во средата директно го оспори авторитетот на највисокиот суд на ЕУ. ВАРШАВА – Највисокиот полски суд во средата (4.7.2021 г.) донесе одлука со која директно се ...

Повеќе