18 октомври, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

Избор на уредникот

thumbnail-alt
11 јуни, 2021

Никој не очекуваше дека лидерите на Русија и Соединетите Американски Држави ќе се согласат да одржат самит, барем во догледно време. Меѓу другото и поради изјавата на американск...

Повеќе
thumbnail-alt
10 јуни, 2021

Македонија од осамостојувањето во континуитет како врвна стратешка определба го гледа членството и интеграцијата во Европската Унија. Тоа доаѓа како природен резултат на географ...

Повеќе
thumbnail-alt
9 јуни, 2021

Вашингтон, 9 јуни 2021 (МИА) Некои американски милијардери меѓу кои се и најбогатите луѓе во светот, Џеф Безос и Илон Макс, во изминатите 15 години повремено успевалед да избегн...

Повеќе
thumbnail-alt
9 јуни, 2021

Во самото централно јадро на Скопје, помеѓу две општини (Карпош и Центар) се наоѓа Градскиот парк. Зелена оаза на површина од 45 хектари, која содржи и разни урбани елементи – к...

Повеќе
thumbnail-alt
7 јуни, 2021

Првото појавување на оваа мала земја на едно од позначајните натпреварувања е вистинска бајка: едни „обични“ деца кои се најдоа на врвот, а зад нив застана цела земја. Но, прикз...

Повеќе
thumbnail-alt
4 јуни, 2021

Како што се одвиваше пандемијата COVID-19 минатата година, д-р Антони Фаучи испраќаше десетици дневни барања од владини претставници, здравствени експерти и медиуми. Новите меил...

Повеќе
thumbnail-alt
18 февруари, 2021

Од 1 јануари 2021 година, Португалија по четврти пат ќе претседава со Советот на Европската унија.  Португалското деби во овие ротирачки претседателства се одржа во 1992 година,...

Повеќе