18 октомври, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

thumbnail-alt
7 август, 2021

Скопје, 7 август 2021 (МИА) – Претседателот на Собранието Талат Џафери вчера го потпиша Решението за распишување на избори за членови на советите на општините, Советот на Град С...

Повеќе
thumbnail-alt
3 август, 2021

Неколку општини во североисточниот дел од земјата поминаа тешка и непроспиена ноќ. Пожарите се под контрола, но битката со огнената стихија продолжува. Под контрола е пожарот шт...

Повеќе
thumbnail-alt
3 август, 2021

Јавниот долг на Македонија добива димензии кои се застрашувачки . Ова е коментар на универзитетскиот професор Никола Поповски за Алсат ТВ кој смета дека доколку продолжиме со ов...

Повеќе
thumbnail-alt
1 август, 2021

Политичар кој се плаши од својот народ треба веднаш да се спакува и да ја напушти политиката. Лидерство се покажува и во добри и во лоши моменти. Непочитување кон жртвата на хер...

Повеќе
thumbnail-alt
1 август, 2021

Прилеп, 1 август 2021 (МИА) – И по речиси 120 години (прецизно, 118 години се од Илинденското востание), историската приказна за славното време е пак нова. Фактите остануваат, д...

Повеќе
thumbnail-alt
31 јули, 2021

Тетово, 31 јули 2021 (МИА) –  Иако изминаа 20 години од оружениот конфликт бранителите се уште не го добиле соодветниот третман од државата, посочуваат од Одборот на б...

Повеќе
thumbnail-alt
31 јули, 2021

Скопје, 31 јули 2021 (МИА) – Локалните избори ќе се одржат на 17 октомври, а претседателот на Собранието ќе ги распише на 6 август. Но, останува неизвесно дали изборниот пр...

Повеќе
thumbnail-alt
28 јули, 2021

Европската комисија сè уште не направи ништо конкретно во врска со белорускиот авторитарен владетел Александар Лукашенко кој упорно “шверцува” луѓе во ЕУ. Но, подобр...

Повеќе
thumbnail-alt
27 јули, 2021

Скопје, 27 јули 2021 (МИА) – Вклучување во целокупниот економски културен општествен живот на лицата со попреченост, гарантирање на соодветен животен стандард и отворање на цент...

Повеќе
thumbnail-alt
27 јули, 2021

Антикорупциската комисија смета дека нивните постапки кои ги водат за министри, директори и раководители јасно укажуваат дека таканаречениот трет шалтерски ешалон не е во можнос...

Повеќе