25 септември, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

Последни Новости

thumbnail-alt
13 август, 2021

Њујорк, 13 август 2021 (МИА)-  Пратеникот на Обединетите нации за Сирија, Геир Педерсен, оцени дека ситуацијата на југот од земјата е алармантна поради се поголемиот недостиг од...

Повеќе
thumbnail-alt
13 август, 2021

Анкара планира да ги искористи предностите на авганистанските бегалци, преку нив, да ја наметне својата улога во Централна Азија, каде што републиките со турско потекло, кои гра...

Повеќе
thumbnail-alt
11 август, 2021

Податоците од истражувачките летови низ облаци од чад покажуваат дека малите честички влијаат врз формирањето на капки во облаците. Чадот од пожарите во западниот дел на Соедине...

Повеќе
thumbnail-alt
11 август, 2021

Експериментите сугерираат дека жабите користат внатрешни протеини за да ги впијат сопствените токсини. Отровните жабите ги заситуваат нивните тела со смртоносни токсини за да ги...

Повеќе
thumbnail-alt
11 август, 2021

Значајната проценка вели дека стакленичките гасови недвосмислено водат екстремни временски услови – но дека нациите се уште можат да ги спречат најлошите влијанија. Постој...

Повеќе
thumbnail-alt
11 август, 2021

Граѓаните кои не се вакцинирани против коронавирусот во Германија ќе мора зачестено да се тестираат, но државата повеќе нема да им го плаќа тоа. Тие нема да можат да влегуваат в...

Повеќе
thumbnail-alt
11 август, 2021

Вашингтон, 11 август 2021 (МИА) – Претседателот на САД, Џо Бајден по повлекувањето на американските војници од Авганистан истакна дека Авганистанците сега мора сами да се борат ...

Повеќе
thumbnail-alt
8 август, 2021

Во идеална нација, најважната должност на избраниот политичар вклучува обезбедување заштита на индивидуалните права на неговите избирачи. За време на COVID-манијата, политичките...

Повеќе
thumbnail-alt
6 август, 2021

Вака асфалтираат улица во Охрид. Ги мрзело да ги мрднат керамидите потпрени до ѕидот, и ги заобиколите, но плус сликале да се знае какви шупелки се, и охридскиот градоначалник ј...

Повеќе