25 септември, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

Топ Вести

thumbnail-alt
13 август, 2021

Њујорк, 13 август 2021 (МИА)-  Пратеникот на Обединетите нации за Сирија, Геир Педерсен, оцени дека ситуацијата на југот од земјата е алармантна поради се поголемиот недостиг од...

Повеќе
thumbnail-alt
13 август, 2021

Анкара планира да ги искористи предностите на авганистанските бегалци, преку нив, да ја наметне својата улога во Централна Азија, каде што републиките со турско потекло, кои гра...

Повеќе
thumbnail-alt
13 август, 2021

Обидувајќи се да го објасниме значењето на конзерватизмот веднаш се соочуваме со парадокс. Иако постои рашина согласност меѓу претставнците на овој идеолошки светоглег околу тоа...

Повеќе
thumbnail-alt
11 август, 2021

Значајната проценка вели дека стакленичките гасови недвосмислено водат екстремни временски услови – но дека нациите се уште можат да ги спречат најлошите влијанија. Постој...

Повеќе
thumbnail-alt
8 август, 2021

Во идеална нација, најважната должност на избраниот политичар вклучува обезбедување заштита на индивидуалните права на неговите избирачи. За време на COVID-манијата, политичките...

Повеќе
thumbnail-alt
6 август, 2021

Тел Авив, 5 август 2021 (МИА) – Израелскиот министер за одбрана Бени Ганц денеска се закани дека дека Израел е подготвен да го нападне Иран. Заканата уследи по нападот врз танке...

Повеќе
thumbnail-alt
3 август, 2021

Неколку општини во североисточниот дел од земјата поминаа тешка и непроспиена ноќ. Пожарите се под контрола, но битката со огнената стихија продолжува. Под контрола е пожарот шт...

Повеќе
thumbnail-alt
3 август, 2021

Локалните избори се наближуваат. Прашањето кое ги интересира сите е кој ќе победи. Ова е прашање од областа на политички маркетинг и избори за кое имам експертиза. Како професор...

Повеќе
thumbnail-alt
1 август, 2021

Во ерата на идентитетската политика, родово неутралниот јазик е насекаде. Термините како „родител кој раѓа“ и „лице кое крвари“ се замена за зборовите „мајка“ и „жена“. Во нагон...

Повеќе
thumbnail-alt
1 август, 2021

Предавачката од Харвард, Карол Хувен беше мета на жестоки напади по појавувањето на Фокс њуз неделава, при што тврдеше дека биолошките разлики меѓу половите се реални и ја бране...

Повеќе