25 септември, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

thumbnail-alt
25 јули, 2021

Во своето обраќање на Комисијата за европски прашања, пратеничката Гордана Сиљановска Давкова имаше бројни процедурални забелешки на поднесениот Предлог изменувања и изменувања ...

Повеќе
thumbnail-alt
18 јули, 2021

Иако во светот веќе одамна темите како сексуално образование, родово неутрален јазик и останати постлиберални идеи се топ тема во политичкиот дискурс и се повеќе земаат замав со...

Повеќе
thumbnail-alt
12 јули, 2021

Едни на барикадите за хуман живот и за запирање на бетонизацијата, други бараат повеќе згради и катови за повеќе пари. Скопје во Расадник може да го добие својот „Хајд Парк“. По...

Повеќе
thumbnail-alt
8 јули, 2021

Најпродаваниот автор со неговата книга ,,Размислување, брзо и бавно‘‘ во ова интервју зборува за надминување на когнитивните пристрасности и грешки што можат да влијаат на донес...

Повеќе
thumbnail-alt
5 јули, 2021

Противпожарната бригада на Град Скопје вчеравечер повеќе од половина час го гасеше пожарот што вечерва избувна под Кале. Командат на скопската пожарна, Владимир Симоновски за „3...

Повеќе
thumbnail-alt
3 јули, 2021

Пожарот на подводниот гасовод на нафтената компанија „Пемекс“ во Мексиканскиот Залив предизвика сцени на огнен океан, налик пејзажите од земјата на Саурон, Мордор. Пожарот на по...

Повеќе
thumbnail-alt
10 јуни, 2021

Предлагам во секој закон да се воведе обврска за надзор, да речеме по две години да ги видиме ефектите на санкциите што се предвидени, така ќе видиме дали одиме во вистински пра...

Повеќе
thumbnail-alt
10 јуни, 2021

Министерството за правда под итно треба да испита како влијаела новата политика на намалување на казните, линеарно намалување, заради усогласување со законот за прекршоци. Метод...

Повеќе