18 октомври, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

Животен Стил

thumbnail-alt
25 јули, 2021

ЕРУСАЛИМ, 21 јули (Ројтерс) – Израел формираше висок меѓуминистерски тим за да ги процени растечките обвинувања дека шпионски софтвер продаден од израелска сајбер-компаниј...

Повеќе
thumbnail-alt
22 јули, 2021

Со порастот на дигиталните валути, неизбежно се очекуваше тие да го привлечат вниманието на владите. Не само во регулаторна смисла, туку и во смисла на нивна упор...

Повеќе
thumbnail-alt
21 јули, 2021

Иако никој не е сигурен точно зошто се изградени овие ингениозни островчиња, тие обезбедуваат единствен прозорец кон човечкиот живот сè до неолитското време во Велика Британија....

Повеќе
thumbnail-alt
21 јули, 2021

Потопот ги зголемува стравувањата од нарушување предизвикано од човекот, а екстремните временски услови ги влошуваат уште повеќе од предвидуваните. Интензитетот и обемот на попл...

Повеќе
thumbnail-alt
21 јули, 2021

Дождовната шума во Бразил складира огромна количина на СО2. Бидејќи се испушта во рекордни количини, можеби ја поминавме точка на враќање. Амазонот делува како витален орган за ...

Повеќе
thumbnail-alt
21 јули, 2021

Скопје, 21 јули 2021 (МИА) – Додека трае постапката за прогласување на локалитетот Студенчишко Блато за заштитено подрачје во категоријата парк на природата, министерот за живот...

Повеќе
thumbnail-alt
21 јули, 2021

Пастрмката ужива во вода што содржи метамфетамин – дали ова може да доведе до тоа да лутаат околу канализационите цевки? Околу 269 милиони луѓе ширум светот користат дроги...

Повеќе
thumbnail-alt
21 јули, 2021

Оваа година Брегалница претставува вистинско откритие за мене. Вообичаено сум сконцентриран на Охридско-Преспанскиот регион, али ова година некако повеќе внимание обрнав на горн...

Повеќе
thumbnail-alt
18 јули, 2021

Иако во светот веќе одамна темите како сексуално образование, родово неутрален јазик и останати постлиберални идеи се топ тема во политичкиот дискурс и се повеќе земаат замав со...

Повеќе
thumbnail-alt
17 јули, 2021

Скопје, 17 јули 2021 (МИА) – Илјадници информации со само едно пребарување, дел од нив дезинформации, дел лажни вести, сите на штета на консументите. Дигитална ера, виртуелен св...

Повеќе