18 октомври, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

Животен Стил

thumbnail-alt
14 јули, 2021

Лос Анџелес, 14 јули 2021 (МИА) – Фосил на риба за кој се претпоставува дека е стар над 95 милиони години, е пронајден во Мексико, поточно во провинцијата Чијапас, на југоистоко...

Повеќе
thumbnail-alt
14 јули, 2021

Лос Анџелес, 14 јули 2021 (МИА) – Корисниците на „Андроид“ уште еднаш беа предупредени на низа малициозни и штетни апликации што „Гугл“ ги забрани. Овојпат, забранети се 25 апли...

Повеќе
thumbnail-alt
14 јули, 2021

Истражувањата врз птици сугерираат дека кога едниот партнер зборува, мозокот на другиот партнер е инхибиран да го прекине соговорникот. Основна карактеристика на вокалната комун...

Повеќе
thumbnail-alt
14 јули, 2021

Насекаде околу нас има еден фасцинантен скриен свет, секогаш запоставен и третиран со презир. Нешто одбивно што е најдобро да се избегне. Но што истовремено  претставува туѓа ср...

Повеќе
thumbnail-alt
11 јули, 2021

Компанијата „Вирџин галактик“ на милијардерот Ричард Бренсон ќе изврши пробен туристички лет во вселената денеска, на 11-ти јули во 15 часот по средноевропско време. Брансон ќе ...

Повеќе
thumbnail-alt
10 јули, 2021

На фотографијата можеме да забележиме еден речиси несвојствен природен феномен. При ерупција на вулканот Етна на Сицилија набљудувачите можеа да ја забележат огнената жар птица ...

Повеќе
thumbnail-alt
9 јули, 2021

Соединетите Американски Држави несомнено се неприкосновена светска сила уште од својот воено-дипломатски триумф во Првата светска војна. Нивната високо развиена економија долго ...

Повеќе
thumbnail-alt
9 јули, 2021

Пекинг, 9 јули 2021 (МИА) – Големите панди веќе не се на списокот загрозени видови, но сепак, сѐ уште се ранливи, соопштија денеска кинеските власти. Класификацијата е променета...

Повеќе
thumbnail-alt
9 јули, 2021

Скопје, 9 јули 2021 (МИА) – Црвениот крст на Македонија денеска ќе го отвори Центарот за прва психолошка помош и психосоцијална поддршка. Делокругот на работа на Центарот за пси...

Повеќе
thumbnail-alt
7 јули, 2021

Како возрасни, тие се најуспешните предатори во Африка. Но, како младенчиња, хиените се омилена закуска за лавовите. Од таа причина, младенчињата хиена обично се оддалечуваат од...

Повеќе