25 септември, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

thumbnail-alt
23 јули, 2021

Осло, 22 јули 2021 (МИА) – Во Норвешка денеска се одбележува 10-годишнината од крвавите настани во кои десничарскиот екстремист, Андерс Беринг Брејвик, уби 77 лица, во најтешкот...

Повеќе
thumbnail-alt
23 јули, 2021

На Европа не и е пријатно да застане на американската страна против Кина, бидејќи економските и трговските врски со Пекинг изгледаат големи и ветувачки ...

Повеќе
thumbnail-alt
16 јули, 2021

Вашингтон, 16 јули 2021 (МИА) – Претседателот на САД, Џозеф Бајден и германската канцеларка Ангела Меркел, во Вашингтон разговараа за односите меѓу двете земји, пред се за разли...

Повеќе
thumbnail-alt
14 јуни, 2021

Либералната елита со жестоки идеолошки мотивации и без чувство на емпатија ги напаѓа поддржувачите на популистите. Ваквиот пристап е елитистички и длабоко штетен по европскиот п...

Повеќе
thumbnail-alt
4 јуни, 2021

Турската влада ги исцрпи сите алатки на нејзината надворешна политика и ја продлабочи зависноста на земјата од западните сили. Турција не беше во можност да ја искористи глобалн...

Повеќе