4 December, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

Тероризам

thumbnail-alt
13 August, 2021

Анкара планира да ги искористи предностите на авганистанските бегалци, преку нив, да ја наметне својата улога во Централна Азија, каде што републиките со турско потекло, кои гра...

Повеќе
thumbnail-alt
23 July, 2021

Кабул, 23 јули 2021 (МИА) – Талибанците тврдат дека контролираат 90 проценти од границите на Авганистан со Таџикистан, Узбекистан, Туркменистан и Иран, каде изведуваат офанзиви....

Повеќе
thumbnail-alt
23 July, 2021

Осло, 22 јули 2021 (МИА) – Во Норвешка денеска се одбележува 10-годишнината од крвавите настани во кои десничарскиот екстремист, Андерс Беринг Брејвик, уби 77 лица, во најтешкот...

Повеќе
thumbnail-alt
25 June, 2021

Очигледно е дека западните приоди за борба против тероризмот се покажаа како неефикасни, бидејќи тие се фокусираа на безбедноста и војската а не на иницијативи на мир и одржлив ...

Повеќе