25 септември, 2021

herald-logo

Осмели се да знаеш

thumbnail-alt
13 август, 2021

Анкара планира да ги искористи предностите на авганистанските бегалци, преку нив, да ја наметне својата улога во Централна Азија, каде што републиките со турско потекло, кои гра...

Повеќе
thumbnail-alt
16 јули, 2021

Преносот на терористите од Сирија и Либија до Авганистан, мисија за која што е потребна експертска и доверлива страна што ќе може да ја заврши оваа задача преку аеродромот на Кабул

Повеќе
thumbnail-alt
9 јули, 2021

Анкара смета дека повлекувањето на САД од Авганистан е една драгоцената можност за да се влезе во оваа земја што се граничи со различни централноазиските републики кои имаат нек...

Повеќе
thumbnail-alt
6 јуни, 2021

Скопје, 6 јуни 2021 (МИА) – Турција ќе и донира 30 илјади вакцини Синовак на Македонија. Министерот за здравство Венко Филипче за ова информираше со статус на неговиот Фејсбук п...

Повеќе
thumbnail-alt
4 јуни, 2021

Турската влада ги исцрпи сите алатки на нејзината надворешна политика и ја продлабочи зависноста на земјата од западните сили. Турција не беше во можност да ја искористи глобалн...

Повеќе